Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Els MIR comencen tres dies de vaga i amenacen amb cinc més

Experts en Sanitat entreguen un informe que diu que hi calen 5.000 milions d’euros més

Redacció
Redacció 21/09/2020
MIR asseguts en protersta | Imatge ConSalud

Els metges interns residents (MIR) de Catalunya es mobilitzaran aquesta setmana per reclamar un canvi en les seves condicions laborals i formatives farts de la precarietat actual. Mai no hi ha un “bon moment” per a fer vaga en les actuals condicions de pandèmia, però, després d’advertir-ho molt, els MIR han passat a l’acció.

Així, durant aquests tres dies, la sanitat catalana es veurà ben trasbalsada ja que aquest metges en formació han anat adquirint molta presència i responsabilitats i, a més de seguir amb sous per sota de les seves responsabilitats, no poden dur a terme el que diu en les seves condicions laborals: que segueixin formant-se. Ben al contrari, si no agafen guàrdies i hores extres, no els surt un sou digne acord amb la seva qualificació i responsabilitat.

“Ens trobem amb falta de supervisió i tutorització, guàrdies de 24 hores ininterrompudes sense descans, falta d’infraestructures per descansar, jornades intensives de fins 60-70h setmanals, sous base mileuristes …”, lamenta el comitè de vaga MIR en un comunicat.

Un acte important en la protesta ha estat quan més de mig miler de metges interns residents (MIR) s’han concentrat aquest dilluns davant del Departament de Salut per reclamar millores formatives, laborals i retributives. El portaveu del comitè de vaga, Àlex Mayer, ha anunciat que han registrat una nova petició d’aturada, de cinc dies, per la setmana que ve per si no obtenen respostes concretes a les reivindicacions.