Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Els governs autonòmics dels Països Catalans obligats a retornar milions d’euros al Gobierno

És preveu que la crisi de la Covid-19 farà caure els ingressos del governs regionals i els saldos seran negatius els propers anys, com ja va passar el 2008 i 2009

Redacció 20/02/2021
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parlant amb el vicepresident Pablo Iglesias durant el debat de la moció de censura el 22 d'octubre del 2020.

Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears seguirem pagant la festa de la despesa espanyola

Ho publicava el diari El País que preveu un ajust dels governs regionals obligats per llei a retornar el que hagin cobrat de més de les liquidacions avançades. L’AIREF xifra en més de 5.000 MEUR els diners a retornar només per l’any 2022 i els governs regionals dels PPCC en seran els grans afectats.

El Gobierno és renta les mans i passa el problema als governs regionals

El Gobierno avança els diners segons estableix la llei i al cap de dos anys amb les dades definitives es passa comptes, i la crisi farà que la caiguda dels ingressos provocarà un saldo negatiu en els propers anys, com ja va passar en l’anterior crisi. Un cop més els govern autonòmics estaran a mans del xantatge del govern central, dependrà de la seva benevolència per condemnar en més o menys mesura les autonomies.

El Gobierno ha obligat als govern regionals a més endeutament

El que provocarà una situació de col·lapse molt preocupants segons tots els experts consultats pel diari El País. I els govern regionals dels Països Catalans en patiran les greus conseqüències i en el marc que seguim sense la renovació del model de finançament que segons estableix la llei porta molts anys de retard.