Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Els comuns ja no són “una eina pràctica”

|

- Publicitat -

L’exregidora Mercedes Vidal s’incorpora a la direcció del partit com a co-coordinadora

Publicitat

 

EUiA ha reclamat crear “un punt de trobada entre les forces sobiranistes d’esquerres” perquè considera que Catalunya en Comú ja no exerceix aquesta funció. El consell nacional de la formació ha aprovat una resolució en què critiquen que els comuns, amb qui s’entenien, s’han anat “apartant de l’ideari fundacional en què es definia com un espai inequívocament sobiranista, rupturista i de procés constituent” i “ha deixat de ser una eina pràctica per a l’esquerra catalana”. EUiA vol ara ser un actor que hi contribueixi i “construir un espai de majories, netament d’esquerres i sobiranista” per “donar una resposta a la situació de col·lapse que viu Catalunya i avançar cap a una República catalana socialment justa i radicalment democràtica”.

 

La formació va patir una escissió que es va formalitzar el febrer passat amb un nou partit, EUCat, la delegació catalana d’Izquierda Unida (IU), beneïda del coordinador federal, Alberto Garzón. EUCat està format pels crítics que hi havia a EUiA que acusaven la direcció d’estar “segrestada” per una gestora afí a Joan Josep Nuet, que va ser-ne coordinador general fins que va integrar-se a la candidatura d’ERC a les eleccions espanyoles. Entre les cares conegudes a EUCat hi ha Joan Mena, que també actua com a portaveu de Catalunya en Comú.

 

El màxim òrgan permanent d’EUiA ha manifestat amb aquesta resolució el seu malestar amb els comuns. Consideren que s’ha allunyat de l’ideari inicial, que encaixava amb la seva proposta de construir un espai “que fos punt de trobada d’independentistes, sobiranistes i federalistes”. “Per això ha deixat de ser una eina pràctica per a l’esquerra catalana”, reblen.

Et pot interessar  Colau confia que l'Ajuntament guanyarà el recurs a la sentència de l'eix verd: "És una guerra judicial sense precedents"

 

El partit també ha valorat altres qüestions, com la “demanda urgent de l’amnistia” davant la “repressió”. Posen com a exemple la inhabilitació dels exmembres de la Mesa del Parlament o la imputació a Nuet. També han constatat “la crisi del règim del 78” amb la “corrupció de la Casa Reial i la fugida del Rei emèrit”, a més de la poca disposició del PSOE a “complir amb el pacte de govern en elements essencials, com la derogació de la reforma laboral”. EUiA també ha denunciat “la inacció” del Govern per encarar la crisi sanitària i econòmica i tenir en compte les majories socials i la classe treballadora.

 

L’exregidora Mercedes Vidal s’incorpora a la direcció del partit com a co-coordinadora

 

El màxim òrgan permanent ha aprovat el nou lideratge d’EUiA. L’exregidora de Barcelona En Comú Mercedes Vidal s’hi incorpora com a co-coordinadora. Farà tàndem amb Héctor Sánchez, que fins ara era el portaveu de la gestora que dirigia la formació.

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió