Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Els Comuns exigeixen un govern tripartit amb ERC i PSC

Desprès d’aconseguir l’alcaldia de Barcelona amb els vots de la dreta de Manuel Valls ara volen governar Catalunya amb els del 155

Redacció 02/02/2020
Primer pla del diputat d'En Comú Podem al Congrés Joan Mena atenent la premsa el 26 de gener de 2020 (Horitzontal)

Mena diu que la Generalitat “no pot ser l’excepció” i recorda els pactes a l’Estat i a molts ajuntaments

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha rebutjat aquest dissabte que partits d’esquerres hagin començat a agafar compromisos de no arribar a acords entre ells després de les anunciades eleccions al Parlament, en clara referència a ERC i el PSC. “Els vetos creuats entre les forces progressistes són tot el contrari del que ens va portar a un acord progressista i plurinacional a l’Estat, i el que volem ara, després de l’aprovació dels pressupostos i l’anunci de noves eleccions, és que Catalunya no sigui una excepció dels acords progressistes que estan millorant la vida de la ciutadania”, ha dit des de Molins de Rei.

Els Comuns rebenten la campanya d’ERC que no vol sentir parlar de pactar amb el PSC

En aquest sentit, el portaveu dels comuns ha remarcat que Catalunya passa “per un moment molt important i a les portes d’unes eleccions”, i ha remarcat que les enquestes mostren “un escenari de fragmentació a la política catalana”. “Serà més necessari que mai el diàleg i arribar a acords. També sembla que per desgràcia la ultradreta pot entrar al Parlament, i caldrà fer polítiques progressistes i socials per confrontar el discurs de l’odi i la confrontació”, ha conclòs.