Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024
Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024

Els comuns demanen que Aragonès expliqui al Parlament les “males decisions” sobre la covid-19

|

- Publicitat -

Els comuns han registrat aquest dilluns una petició perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, comparegui al Parlament per explicar les “males decisions” en l’àmbit sanitari que han pres la Conselleria de Salut i el Govern íntegrament per combatre la cinquena onada de la pandèmia del coronavirus. “El Govern ha pres males decisions i cal que s’expliquin al conjunt dels ciutadans”, ha recalcat el portaveu dels comuns, Joan Mena, en una roda de premsa telemàtica, en la qual ha demanat que la compareixença es faci com més aviat millor.

Sobre la comissió bilateral Estat-Generalitat del 2 d’agost, Mena creu que és una bona notícia que es faci perquè són reunions “imprescindibles per garantir la quotidianitat dels catalans”, i ha demanat al president de la Generalitat que expliqui als grups de l’oposició quines propostes traslladaran a aquest òrgan. Així, creu que caldria fer una altra trobada de la taula de partits per abordar quines qüestions, amb el màxim consens possible, s’haurien de portar a aquesta comissió, a més de tractar tot allò relatiu a la taula de diàleg amb l’Estat.

Publicitat

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha respost que a ERC estan “sempre oberts a donar explicacions” i que les donaran on calgui perquè, a parer seu, s’ha fet el més adequat en tot moment per combatre la cinquena onada del coronavirus. Ha assenyalat, però, que “el virus està mutant, i malgrat que la vacunació avança a bon ritme, el virus encara no s’ha superat del tot”, i crida a actuar amb responsabilitat.

Pel que fa a la comissió bilateral del Govern central i la Generalitat, que es reunirà el dilluns 2 d’agost a la tarda a Madrid, Vilalta ha defensat que s’ha de reunir perquè afecta tots dos governs, i exigeix que sigui el “màxim útil” possible. “Tenim temes pendents, d’infrafinançament i infradotació en infraestructures o el dèficit fiscal. Per tant, anem-hi, anem per feina”, i també s’ha mostrat favorable a celebrar la taula de negociació per resoldre el conflicte polític català. Per ella, cal reprendre la via de la política, la paraula i el diàleg, i ha assegurat que ERC serà “on es puguin defensar els interessos de Catalunya, perquè on hi ha qüestions a decidir per al futur del país, allà hi serà ERC”, en referència tant a la comissió bilateral com a la taula de diàleg.

Et pot interessar  Els comuns, sobre la tramitació de la ILP per declarar la DUI: "Catalunya no està aquí, al 2024 som en un altre moment"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut