Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Els comuns amenacen el Govern: “Si de manera immediata no hi ha un decret de llistes d’espera, no hi haurà pressupostos”

Albiach defensa que la culpa de la situació són les retallades i no considera que la sanitat catalana estigui mal finançada

Avatar
Agències 10/12/2019
Jessica Albicah, comuns | EP

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha avisat al Govern que si no aprova de manera “immediata” un decret sobre llistes d’espera no donarà suport als pressupostos per a l’any que ve. En roda de premsa des del Parlament, Albiach ha defensat que aquest decret hauria de garantir que qualsevol persona des de qualsevol territori sigui atesa en un termini màxim de 72 hores. “Portem un any esperant aquest decret”, ha lamentat Albiach, que també ha tornat a carregar contra les polèmiques declaracions del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que va dir que “un dels dèficits que té la sanitat publica és un sobrecost amb la gent que ve a Catalunya per intervenir-se”. Segons Albiach, Ribó hauria de rectificar.

La presidenta dels comuns al Parlament ha defensat que si Catalunya està al “podi de la vergonya” en llistes d’espera és perquè s’arrossega una dècada de retallades i per infrafinançament. D’aquesta manera, s’ha desmarcat del Síndic de Greuges que ho atribueix, en part, al sobrecost de les persones que es venen a operar a Catalunya.