Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Els Bombers realitzen cinc rescats de ciclistes en un sol matí, un dels quals deixa dues víctimes mortals

El desplegament més gran s’ha fet al Papiol, on un vehicle ha envestit un grup de persones que circulaven amb bicicleta

Agències 29/11/2020

Els Bombers han realitzat aquest diumenge un total de cinc rescats de ciclistes en poques hores. La primera alerta ha arribat al voltant de les 10 del matí des de Cabrils (Maresme), on una persona que anava amb bicicleta s’ha clavat una branca a la zona dels ronyons. Els efectius de seguretat s’han desplaçat fins al lloc amb dues dotacions terrestres i un helicòpter medicalitzat per portar a l’accidentat a l’Hospital de Mataró. Mitja hora més tard, s’ha produït un accident similar al terme municipal de Castellar del Vallès (Vallès Occidental), quan un ciclista ha caigut a la zona del Pujolet. Els Bombers hi han acudit amb quatre dotacions i ha estat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), qui l’ha traslladat a l’Hospital Parc Taulí.

Entre les 10 i les 12 del migdia els Bombers han fet dues sortides més. Una a Sant Boi de Lluçanès (Osona), per un ciclista que s’ha desplomat anant amb bicicleta de muntanya, i una segona a Torrelles de Foix (Alt Penedès), on un altre ciclista ha quedat ferit greu en caure. Els Bombers s’han mobilitzat en els dos casos, amb una i dues dotacions respectivament, juntament amb l’helicòpter medicalitzat.

El desplegament més gran, però, s’ha fet al Papiol (Baix Llobregat), on un cotxe ha deixat dos ciclistes morts i un tercer ferit crític en envair el carril contrari a la C-1413a. El cos dels Bombers s’han desplaçat fins al lloc dels fets amb 7 dotacions, ja que un dels cossos es trobava en un barranc, a peu de la via.