Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024
Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024

Els advocats de Junqueras, Romeva i Forcadell afirmen que se’ls ha d’absoldre per la reforma de la sedició i la malversació

|

- Publicitat -

Les defenses d’Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell consideren que l’exposició de motius del Congrés de Diputats en l’eliminació del delicte de sedició i la reforma del de malversació obliguen el Tribunal Suprem a anul·lar la condemna per aquests delictes. Segons Andreu Van den Eynde i Olga Arderiu, tot i que la fiscalia intentarà mantenir les penes, “els jutges no escriuen les lleis”, i només poden aplicar la normativa interpretada segons el legislador.

Per això, recorreran qualsevol revisió del Suprem que no inclogui l’absolució total pels seus clients, fins i tot la malversació atenuada per a Junqueras. En roda de premsa aquest dimecres, també ha comparegut Marta Vilaret, d’ERC, qui ha dit que “si hi ha guerra interna als poders de l’Estat, significa que toquem les tecles correctes”. Així doncs, es continuarà pressionant per aconseguir que aquestes condemnes siguin retirades i els polítics en qüestió siguin absolts.

Et pot interessar  Revés del Suprem a García-Castellón: el fiscal rebutja investigar Puigdemont per terrorisme
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut