Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Elisenda Paluzie: “Som majoria; no desaprofiteu l’oportunitat”

En una plaça de Catalunya plena reclama un govern independentista d’ERC, Junts i la CUP que impulsi un nou “exercici real d’autodeterminació que culmini aquest cop sí amb la República catalana”

Redacció 28/02/2021
La plaça de Catalunya s'ha omplert aquest diumenge amb un clam: "govern independentista ara".

[FOTOGALERIA] Acte Govern Independentista 

Elisenda Paluzie ha proclamat alt i fort a la plaça de Catalunya: “No ens deixem dir que no som majoria. Vam superar la fita del 50%. Som majoria”. Davant dels centenars d’assistents a la concentració convocada per l’ANC la presidenta de l’entitat ha recordat que “el poble sempre està a l’altura del repte. El poble ha complert i ara els toca als partits complir. Només un govern de concentració independentista permetrà avançar cap a la independència; és tan senzill com això”.

La presidenta de l’ANC, davant l’espiral repressiva de l’Estat espanyol, ha dit que només es pot avançar amb un govern i un parlament forts que “recuperin la iniciativa política en el camí cap a la independència. No es tracta només que hi hagi un acord dels partits, això ja ho hem tingut i no hem avançat gaire. Necessitem un goven que es basi en la confiança, que superin les diferències que puguin tenir perquè l’objectiu el comparteixen”.  Ha continuat exposant que “un punt d’acord és el referèndum acordat i la llei d’amnistia però ambdues coses depenen de la voluntat de l’Estat, interpel·len a l’estat, i sabem que això no passarà”. Per això reclama “mirar la realitat de cara com vam fer l’1-o”. “Ens hem de preparar per un nou exercici real d’autodeterminació que ha de culminar amb una declaració d’independència que aquest cop sí, ens porti a la República catalana”.

Paluzie ha defensat que “un govern independentista pot fer passos reals que ens permetin apropar-nos a aquesta declaració. Un govern que afronti la lluita contra la pandèmia amb sentit d’estat, que impulsi la sobirania energètica i exerceixi la sobirania fiscal, que impulsi la llengua catalana entre la gent jove amb una aposta ferma, un govern independentista que treballi en una estratègia de bloc, que es presenti al món amb una sola veu i finalment un parlament que exerceixi la seva sobirana per sobre de les decisions de la justícia espanyola”.

Ha acabat el seu discurs deixant clar que “hem reforçat la majoria, utilitzem aquest majoria quan sigui necessària. Tot això és possible si es recupera la confiança entre els dirigents, els representants polítics i els electors i no és tan difícil. Al setembre i a l’octubre del 2017 va ser possible. No desaprofiteu l’oportunitat ERC, Junts i la CUP; si ho feu, la gent no fallarà i aquest cop ho farem millor i guanyarem”.

Representants de diferents organitzacions han llegit abans el manifest per un govern de concentració independentista per la urgència social i nacional.

https://twitter.com/assemblea/status/1365991955721842688