Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1594
La República

El xantatge del Gobierno a les comunitats autònomes per mantenir el dèficit al 0,2% del PIB

El fons de 16.000 MEUR, dels quals Catalunya en rebrà una mínima part, molt lluny dels 4.000 MEUR demanat pel Govern a canvi de mantenir-se dins del dèficit

Redacció 03/05/2020
Pla conjunt de la conferència de presidents autonòmics amb el president espanyol, Pedro Sánchez, en primer pla. Imatge del 3 de maig del 2020. (Horitzontal)

El govern espanyol seguirà exigirà a les comunitats autònomes mantenir un dèficit del 0,2% del PIB aquest any 2020, segons ha traslladat el president espanyol, Pedro Sánchez, als líders autonòmics en la reunió d’aquest diumenge. Fonts de Palau confirmen a l’ACN que Sánchez ha dit que mantindrà aquest topall de dèficit, que l’executiu ja va anunciar el mes de febrer, però que a canvi els 16.000 milions d’euros del fons extraordinari que es preveu per a les comunitats no computaran com a desviació de la despesa. En una roda de premsa dijous, el vicepresident Pere Aragonès no va voler predir a quant podria pujar el dèficit català aquest any però va exigir al govern espanyol flexibilitat amb els objectius.