Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

El vídeo que demostra com manipula el relat del republicanisme la caverna espanyola

El to dels informatius de les cadenes de la caverna són cada vegada més preocupants tenint en compte el nivell de manipulació informativa. En aquesta ocasió, Antena 3 es refereix […]

Redacció
Redacció 15/12/2018

El to dels informatius de les cadenes de la caverna són cada vegada més preocupants tenint en compte el nivell de manipulació informativa. En aquesta ocasió, Antena 3 es refereix a les mobilitzacions del CDR programades pel proper 21-D com a “tàctiques de guerrilla urbana” i s’inventen protocols com “anar vestits de negre” dels activistes republicans. Si es compara amb el to emprat per parlar de les Armilles Grogues de França, per exemple, els presentadors es refereixen als manifestants com a “joves que intenten sorprendre la policia” i, en cap moment, usen la paraula “violència”.

Aquest és un dels altres episodis de manipulació i crispació de la televisió espanyola. El seu relat, comprat al discurs extremista de Casado que a la realitat, és generat sense cap mena d’escrúpols mentre informen de la situació de Catalunya com si es visqués en un clímax de violència constant. És així com el relat del constitucionalisme i l’ultradreta ha guanyat la caverna mediàtica.

Relacionats