Dissabte, 4 de juliol de 2020 - Edició 709
La República

[Vídeo] El Tsunami de la revolta popular omple Catalunya de protestes

Talls de carretera multiplicats com a resultat de la repressió de la policia, desbordada per les mobilitzacions ràpides i continuades

Redacció
Redacció 12/11/2019
Diversos concentrats a l'AP-7 a Girona convocats per Tsunami Democràtic contra la sentència de l'1-O munten una barricada enmig de l'autopista el 12 de novembre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

Al cantó en sentit nord n’han encès una feta amb pneumàtics

Els centenars de persones concentrades de l’AP-7 a Girona han muntant barricades amb tanques metàl·liques i arbres enmig de la carretera. Una de les barricades té grans dimensions i comportarà una tasca àrdua per desmuntar-la. Al cantó en sentit nord també s’ha construït una altra barricada, aquesta formada amb pneumàtics, i s’ha encès, conformant una gran foguera. Mentrestant, els concentrats, que responen a la crida de Tsunami Democràtic per protestar per la sentència de l’1-O, improvisen concerts de música enmig d’un dispositiu de moltes furgonetes policials. L’acció talla uns sis quilòmetres, entre les sortides Girona nord i Girona sud de l’autopista. Els Mossos fan desviaments per evitar el col·lapse del trànsit.

Al mig de la protesta s’ha muntat un equip de so amb llums que serveix per a les actuacions musicals. També s’ha fet servir per fer una crida a tothom qui pugui perquè portin aigua i menjar. La intenció, han dit, és passar en aquest punt les pròximes hores i poder muntar un punt d’avituallament.

Desenes de persones tallen l’autopista AP-7 a l’Ampolla en sentit nord. Els manifestants que tallaven l’A-7 a Tarragona s’han desplaçat cap a l’A-27

Desenes de persones han tallat l’autopista AP-7 aquest dimarts al vespre a l’altura de l’Ampolla (Baix Ebre). Els manifestants, que estaven convocats a la plaça Catalunya, s’han dirigit cap a la via ràpida i l’han tallat al trànsit en sentit nord poc abans de les nou. Mentrestant, els 200 manifestants que havien tallat l’A-7 a Tarragona han desplaçat l’acció a l’autovia A-27, que ha quedat tallada cap a un quart de nou en els dos sentits de la marxa. Al seu torn, l’A-7 s’ha reobert completament al trànsit poc després de dos quarts de nou de la nit.

Llibertat per als 18 detinguts per la policia francesa a la Jonquera, segons Alerta Solidària. Algunes d’elles hauran de passar pels jutjats de Perpinyà durant la setmana vinent

El col·lectiu d’advocats Alerta Solidària ha anunciat a través de les xarxes socials que les 18 persones detingudes aquest dimarts per la policia francesa a la Jonquera han sortit en llibertat. Cal recordar que tots 18 han estat detinguts en el marc de l’acció convocada per Tsunami Democràtic contra la sentència del Tribunal Suprem de l’1-O, que ha aconseguit tallar més de 30 hores l’autopista AP-7 a la frontera entre Espanya i França en aquest punt de l’Alt Empordà. Segons Alerta Solidària, algunes de les persones detingudes hauran de passar pels jutjats de Perpinyà durant la setmana vinent.

A banda d’aquests 18 detinguts, n’hi ha hagut 2 més pels Mossos d’Esquadra. Un participava a la protesta i l’altre és un camioner que ha intentat travessar la muralla humana posant en risc alguns dels manifestants.

Relacionats