Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El Supremo confirma una altra “inesperada” condemna per tràfic d’influències a un dirigent del PP

L’òrgan judicial ha invalidat el recurs contra la sentència de Jaume Matas al considerar provat que va contractar fraudulentament l’empresa que va dur a terme la construcció del centre sanitari

Redacció 03/11/2021

Es confirma la sentència de l’Audiència de Mallorca que va condemnar l’expresident del Govern balear, Jaume Matas. El dirigent del Partido Popular a les Illes Balears haurà de fer front a una pena de 10 anys de presó i 10 anys d’inhabilitació especial, que li impedeix ostentar càrrecs públics.

L’òrgan judicial ha conclòs que Matas va prevaricar de manera continuada i que durant la legislatura de 2003 a 2007 va adjudicar de manera fraudulenta la construcció de l’Hospital Son Espases. Matas va recórrer la seva condemna al Supremo, però avui el seu recurs ha quedat invalidat, ja que s’ha demostrat que l’expresident balear va utilitzar la seva influència com a càrrec públic per afavorir una de les empreses que va participar en el concurs.

De fet, és l’obra pública més gran que s’ha promogut a les Illes Balears amb un pressupost de 778.478.766 euros i Matas va prescindir de les normes establertes pel procediment a fi de poder atorgar el projecte de sotamà a una de les empreses que hi va participar tal com apunta el diari Público.

Així, el Partido Popular continua allargant la llista de càrrecs del partit condemnats per corrupteles, mentre l’expresident del partit, José María Aznar, s’esforça a afirmar que “són casos aïllats, que no comprenen la totalitat del partit”, mentre se segueix sentenciant la Caixa B del Partido Popular.