Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Sindicat de Llogateres insta Aragonès a pressionar Sánchez perquè estengui la Llei catalana de lloguers a tot l’Estat

Reclama una reunió d’urgència per “mirar de reconduir la situació abans no sigui massa tard”

Avatar
Agències 15/07/2021
El portaveu del Sindicat de Llogateres, Jaime Palomera, i l'advocada Anaïs Franquesa

El Sindicat de Llogateres ha reclamat aquest dijous una “reunió urgent” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè s’avingui a pressionar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè estengui la Llei catalana de lloguers a tot l’Estat. L’entitat vol “mirar de reconduir la situació abans no sigui massa tard” davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional (TC) “tombi” aquesta llei catalana. Apunten que la llei catalana seguiria vigent si s’estén el model a tots els territoris i demanen que la negociació es faci “respectant la sobirania del Parlament i les seves competències així com la seva capacitat legislativa en matèria d’habitatge”.

El Sindicat de Llogateres assegura que la llei “protegeix a milers de famílies enfront l’especulació immobiliària” i recorda que va ser recolzada per una àmplia majoria parlamentària i més de 4.000 entitats socials de Catalunya, però que “ara mateix es troba en perill de ser tombada per qüestions competencials”. A la carta que han fet arribar a Aragonès apunten que veuen prioritària l’elaboració d’una proposta de Llei d’Arrendaments Urbans catalana que estableixi la pròrroga automàtica dels contractes. També demanen abordar altres aspectes com la regulació de l’habitatge turístic, competència urbanística que es troba completament en poder de la Generalitat.
Text
Secció/Subsecció: Societat
Codificació territorial: Catalunya
Categories: Text, Societat, Catalunya
Id: 3825989
Etiquetes