Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El retorn de Puigdemont

|

- Publicitat -

El 29 de desembre 2021 Puigdemont, suggeria enigmàticament a Instagram, que celebraria el proper aniversari “a casa”. Gonzalo Boye, fa dies que va deixant anar que, dins el primer semestre del 2022, es resoldran les qüestions judicials. Sembla que els tribunals europeus empararan la vinguda i serà, només, un quefer del president aventurar-se a tornar. Apareix, doncs, la qüestió: Com serà aquest retorn? S’han fet diversos regressos d’encausats.

Publicitat

A) Hi ha el retorn, en gran format, del judici al Suprem dels líders independentistes. On es va deixar de banda el fer un ressemblament semblant al “Procés de Burgos” i es va optar pel xou televisiu d’advocats estrelles.

B) Un altre model fou l’excarceració dels de Lladoners, tipus desfilada als Oscars.

C) El meritós periple d’en Jordi Turull, abandonat a la seva sort, que intentà la mobilització espontània.

D) Finalment, el 2020, el retorn a Perpinyà, de Puigdemont: Un bany de masses i un “coitus interruptus” sense cap transcendència efectiva.

Si el president pot venir aquest 2022: Com ho farà? Un home sol, sense el poble, és solament un sol home. Deixat a l’abandó, Puigdemont arribarà com els de Lladoners: Portades de diaris i, l’endemà, tot endreçat.
La cosa diferent seria que les institucions preparessin l’acolliment. Evidentment, hi ha molta feina legislativa que es pot impulsar. També dins l’executiu un pot trencar-se el cap. Organitzar el funcionariat, donar ordres per l’ocasió, aplegar als ajuntaments, als sindicats, a les associacions, etc. no són tasques per deixar a l’últim moment.

Tot això, per acollir, només, i homenatjar? És evident que l’estol d’independentistes (la majoria dins de Junts) s’ho agafaran com el somniat “momentum”. Com un sol home, faran mans i mànigues per canviar l’autonomia galopant que ens envaeix com la pandèmia i serà la gran oportunitat per desempolsar aquests quatre anys de desunió i desorientació i per tornar en si, reprendre els antics eslògans i renovar els ànims perduts.

Et pot interessar  El jutjat responsable de la detenció de Ponsatí, contra les cordes: Boye l'insta a elevar el cas al TJUE

D’aquest entusiasme quedarà, encara, la qüestió de la legitimitat. El president Puigdemont, destituït pel 155, serà un ex- president, quan arribi? O bé, amb tot l’enrenou, vindrà per vèncer?
Isidre Palmada Camós, 4 de gener de 2022

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió