Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Mor el reconegut fotoperiodista Miquel Ruiz als 69 anys

El Col·legi de Periodistes nomenarà Miquel Ruiz com a col·legiat d’honor en reconeixement de la seva gran trajectòria

Redacció 05/02/2023

Dia de dol al món del periodisme, que ha acomiadat el fotoperiodista Miquel Ruiz Avilés Nascut a Granada el 1954, Ruiz ha treballat en nombrosos mitjans al llarg de la seva extensa carrera professional, com ara El Punt Avui, El Periódico, Lecturas, Intervíu, La Vanguardia o l’agència EFE, entre altres. El 1993, Ruiz va fundar l’entitat Fotògrafs per la Pau, de la qual també n’era el president. Entre els seus treballs destaca la cobertura de la guerra dels Balcans i per promoure la solidaritat.

El Col·legi de Periodistes ha confirmat la mort de Miquel Ruiz, que ja deia dies que estava ingressat a l’hospital Josep Trueta, a Girona, on finalment va morir el passat dissabte, 4 de febrer, als 69 anys. “Tenia un cor immens, un instint periodístic innat i un humor àcid. Ha deixat el seu cos a la ciència, a veure si pot explicar la seva famosa mala salut de ferro. Geni i figura, Miquel. Ja et trobem a faltar”. Amb aquestes paraules s’ha acomiadat el Col·legi de Periodistes de Miquel Ruiz; el pròxim dimarts, 7 de febrer, el Col·legi nomenarà el fotoperiodista com a col·legiat d’honor en reconeixement de la seva trajectòria. 

Les xarxes també s’han omplert de missatges de condol i record pel fotoperiodista i la seva gran feina al llarg de la seva vida.