Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

El PP reclama consultar als barcelonins sobre la “idoneïtat” d’una gran superilla a l’Eixample

Els populars diuen que el futur de la ciutat no passa per deixar-la “sense cotxes”

Avatar
Agències 15/11/2020
Pla mitjà de l'alcaldessa, Ada Colau, durant l'acte per commemorar el Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accident de Trànsit. Imatge del 15 de novembre del 2020. (Horitzontal)

El PP proposarà en la pròxima comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona que es consulti la ciutadania sobre la “idoneïtat” d’una gran superilla a l’Eixample. El portaveu del PP al consistori, Óscar Ramírez, considera que els barcelonins han d’expressar si estan d’acord o no amb la mesura que “pot hipotecar” el futur de la mobilitat a la ciutat fins al 2030. Així, Ramírez presentarà la proposta a la comissió, que se celebra dimarts vinent, perquè els grups s’hi pronunciïn. El popular no creu que sigui un inconvenient per a Colau que es faci la consulta, ja que “sempre ha presumit de donar suport a la participació ciutadana”. 

El grup popular lamenta que s’hagi iniciat un concurs públic internacional “sense consultar ningú, imposant un model ideològic”. “Colau pretén desmuntar el tan admirat Pla Cerdà per deixar-nos una ciutat més pròpia del segle XIX que del XX”, afirma Ramírez.

Segons ell, el futur de Barcelona no passa per “deixar-la sense cotxes, sinó per aconseguir una ciutat més sostenible i sense contaminació”. En aquest sentit, el PP defensa apostar per un pla del transport públic amb l’L9 i l’L10 acabades i més autobusos d’alta capacitat, aparcaments dissuasius i incentivar el vehicle elèctric. 

. 

 

Relacionats