Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

El PP obre la porta a pactar de nou amb el feixisme, aquest cop a Catalunya

|

- Publicitat -

El secretari general del PPC, Santi Rodríguez, mostra la “confiança” del seu partit en Alfonso Fernández Mañueco després del pacte amb Vox. En roda de premsa, Rodríguez ha assenyalat que “si aquesta és l’opció que dona estabilitat al govern de Castella i Lleó”, no poden fer una altra cosa que “donar suport a la decisió”. El líder del PPC ha defensat que és un “acord programàtic per buscar punts de trobada i deixar de costat els punts divergents” i que celebraria un pacte d’aquest tipus amb el partit d’extrema dreta a Catalunya perquè l’acord “respecta els principis constitucionals i del PP”. Rodríguez també s’ha referit a les crítiques del president del PP Europeu, Donald Tusk, pel pacte i les ha atribuït a “l’ambient” del seu país.

Publicitat

Rodríguez ha assenyalat que el PSOE “es va negar en rodó a facilitar la candidatura” de Mañueco i ha criticat que el partit de Sánchez “tanqui pactes amb forces de dubtosa trajectòria com Podemos, Bildu i ERC”. Per aquesta raó ha afegit que “no poden donar lliçons”.També ha destacat que el pacte del PP a Castella i Lleó amb Vox s’ha dut a terme perquè era “o Vox o eleccions” i ha emfatitzat que l’acord “respecta” els principis constitucionals i del partit.

En ser preguntat per les declaracions de Donald Tusk, que va definir l’acord com a “flirtejos amb els radicals i moviments d’extrema dreta”, Rodríguez ha dit que “s’han de situar els socis amb què Vox es mou a Europa” i ha atribuït la crítica de Tusk a “l’ambient polític” que es viu a Polònia.

El líder del PPC també ha recordat que compten amb el suport del líder del grup del PP europeu, Manfred Weber, que va donar suport a Feijoo i va criticar les “lliçons de Sánchez mentre governa amb l’extrema dreta i els separatistes”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió