Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

El PP i Cs d’Alacant dilapiden 138.000€ en un pessebre gegant “per ajudar l’hostaleria”

Un nen Jesús de més de 3 metres: Així asseguren que auxiliaran el sector de la restauració

Gerard Sesé 02/12/2020
El pessebre gegant d'Alacant | @VBranchat

Pot semblar ridícul o grotesc, però no per això deixa de ser menys cert el que ha passat a Alacant. El sector de la restauració i l’hostaleria és dels més castigats per culpa de la pandèmia arreu dels Països Catalans. Molts dels negocis han hagut de tancar o ho faran aviat si la situació no millora.

El gremi s’ha mobilitzat i ha reclamat ajudes directes proporcionals a les pèrdues, unes subvencions públiques que sí que es produeixen a altres països de la Unió Europea.

Tot i això, el PP i Cs d’Alacant han decidit malbaratar 138.000 € en un pessebre gegant a la ciutat valenciana “per ajudar l’hostaleria”.

Si bé és cert que els elements decoratius nadalencs fomenten el consum (especialment el de compres) no queda massa justificat aquest desemborsament i ja han plogut crítiques del sector a les xarxes.

Aquest és el pessebre gegant d’Alacant, amb un nen Jesús de més de 3 metres, una Verge Maria de 10 i mig i un Josep de 18 metres. El que està clar és que aquestes figures, per més enormes, ciclòpies i desproporcionades que siguin, no aniran als bars a consumir.