Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

El perruquer Lluís Llongueras mor als 87 anys

L'any 2000 Lluís Llongueras va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2008 la medalla President Macià

|

- Publicitat -

El reconegut perruquer Lluís Llongueras i Batlle ha mort aquest dilluns, 29 de maig, deixant enrere un imperi de franquícies distribuïdes arreu de l’Estat espanyol, i més de 120 salons de bellesa al món. Nascut a Esparreguera el 1936, va tenir un perfil mediàtic marcat per haver pentinat nombroses celebritats i personatges famosos, així com per les múltiples aparicions televisives durant les dècades dels 80 i dels 90.

Publicitat

L’estilista va començar a treballar als 14 anys, i va obrir el primer negoci el 1958 a Barcelona. Amb el temps va aconseguir consolidar-se com un dels empresaris de més renom del sector, i va obrir una cadena de franquícies amb més de cinquanta establiments arreu de l’Estat i més de 120 salons de bellesa arreu del món, així com en acadèmies i establiments de perruqueria. A la vegada, també va crear una línia de productes cosmètics i de perruqueria. Entre les clientes de renom que va tenir hi ha noms com el de la duquessa d’Alba, l’actriu Carmen Sevilla, les cantants Rocío Jurado i Lola Flores o la reina Sofía. També van passar per les seves mans els caps d’estrelles internacionals com Bianca Jagger o Angelica Houston.

En paral·lel a les facetes mediàtica i empresarial també en va desenvolupar una d’artística, amb col·laboracions amb figures d’aquest àmbit com ara Salvador Dalí. L’any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2008 la medalla President Macià.

El perruquer era autor també de diversos llibres professionals, la biografia ‘Tot Dalí’ sobre el pintor empordanès, del qual va ser amic personal i amb el qual també va col·laborar en la concepció de la perruca gegant situada a la sala dedicada a Mae West al Museu Dalí de Figueres. També va escriure l’autobiografia ‘Llongueras tal cual’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió