Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El periodista Pablo González, un mes pres i incomunicat a Polònia

La detenció de González ha estat opaca, les autoritats poloneses l’acusen de ser un espia rus

Redacció 29/03/2022

El passat dilluns 28 de febrer, Pablo González va ser detingut a la localitat polonesa de Przemyśl, territori situat a 13 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna. El periodista és acusat per les autoritats poloneses de ser un espia al servei del Kremlin.

A dos quarts de deu del matí del dia que li van treure la llibertat, el seu advocat, Gonzalo Boye, escrivia a Twitter que el seu defensat havia estat capturat. Unes hores abans, en aquesta mateixa xarxa social, Pablo González feia la seva darrera publicació passada la mitjanit, en una cobertura per a la Sexta.

Des d’aquell moment, tots els detalls sobre la seva detenció i els delictes que se li imputen han estat silenciats i hi ha hagut força opacitat respecte al tema. Ha estat incomunicat i se li han retallat molts drets sense escrúpols. De fet, no va ser fins a la setmana passada que la seva família va rebre una comunicació formal de les autoritats poloneses informant-los que estaria en presó provisional, pel cap baix, fins al 29 de maig. Fa un mes de la seva detenció, i tot plegat sembla que de tot plegat no se’n vulgui fer ressò, les incògnites són una constant.