Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

El Periódico menteix a les seves enquestes sense cap mena d’escrúpols

Enric Hernández força que el GESOP canviï la pregunta sobre l’acceptació d’un referèndum feta a l’abril (78% d’acceptació) i la desdobla Amb el que aconsegueix dividir els enquestats al preguntar […]

Joan Puig 29/10/2018

Enric Hernández força que el GESOP canviï la pregunta sobre l’acceptació d’un referèndum feta a l’abril (78% d’acceptació) i la desdobla

Amb el que aconsegueix dividir els enquestats al preguntar sobre si volen un referèndum d’autodeterminació (42,4%) o sobre la millora de l’autogovern (27,2%). Però la jugada els hi surt malament, ja que separa els partidaris del referèndum entre els que volen la independència i els que no.

El Periódico menteix mitjançant la manipulació i afirma que els votants d’ERC i el PDECAT ja són menys independentistes

Hernández intenta fer creure que els votants d’ERC i del PDECAT aposten ara per ser més conservadors i destaca entre altres perles les següents:

1.- Que una cinquena part dels independentistes ara prefereixen negociar una millora de l’estatut, entre ells una quarta part dels votants del PDeCAT i una tercera part dels votants d’ERC.

2.- Mentre que considera que una quarta part dels independentistes s’aboquen a un referèndum sobre la millora de l’autonomia, no existeix cap unionista que accepti aquest referèndum, afirma que no existeixen demòcrates entre l’unionisme?

El Periódico manipula el GESOP per intentar deslegitimar la victòria democràtica de l’1-O

I afirma que els votants independentistes en bona part no legitimen el referèndum de l’1-O i diu entre altres bajanades impròpies d’una institució científica que el 50% dels votants d’ERC, el 42% del PDeCAT i el 37% dels votants de la CUP consideren que l’1-O no es va guanyar, que tots ells acaben amb el “mantra” (segons diu El Periódico) del referèndum de l’1-O.