Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

El PDeCAT diu ‘no’ a les primàries independentistes si no hi van tots els partits

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha advertit aquest dilluns que les primàries de l’independentisme que està impulsat l’ANC juntament amb les plataformes creades per aquest objectiu “no tenen sentit” […]

Redacció
Redacció 27/08/2018
El president del PDeCAT, David Bonvehí / EP

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha advertit aquest dilluns que les primàries de l’independentisme que està impulsat l’ANC juntament amb les plataformes creades per aquest objectiu “no tenen sentit” si no s’hi presenten tots els partits independentistes.

ERC i la CUP ja han anunciat que ho rebutgen, però Bonvehí ha insistit en roda de premsa en què s’avinguin en aquestes primàries per presentar unes llistes conjuntes municipals, perquè no ho veuen “viable” si només ho fa el PDeCAT.

“Si no hi estan disposats tots els partits independentistes, perd sentit fer primàries. No té sentit fer primàries en un sol sector”, ha dit en referència al seu partit, que ha recordat que ja està celebrant diversos processos de primàries internes a tots els municipis.

Les primàries del PDeCAT

El PDeCAT ja va fer primàries a Barcelona en un procés intern que va convertir en candidata de Barcelona Neus Munté: preguntat per si la seva candidatura estaria en risc en cas que el partit se sumés a la iniciativa de les primàries de l’independentisme, Bonvehí ha recordat que les llistes municipals “tenen vocació d’obertura i de transcendir en el partit”.

Per això, ha dit que el PDeCAT no trobaria un impediment que el seu candidat final a l’Alcaldia de Barcelona sigui un altre si “en les properes setmanes arriben a acords amb la resta de partits” –ERC i CUP– i els candidats del PDeCAT s’hi obren.

Però ha recordat que el PDeCAT interpreta els comicis municipals com “un plebiscit de la independència” i de la bona gestió, perquè consideren millorable la gestió de l’alcaldessa Ada Colau, i ha afegit que Munté pot abanderar totes dues consignes.

Què passarà amb la Crida Nacional?

Preguntat per l’opinió que li mereix el projecte polític de l’expresident Carles Puigdemont, Crida Nacional per la República, ha respost que estan treballant perquè ERC i la CUP s’hi sumin.

A l’espera que Puigdemont concreti a l’octubre el projecte de la Crida Nacional, Bonvehí veu la plataforma com un espai que aglutini tots els partits, “la qual cosa és compatible amb què cada persona se senti identificada amb un espai o partit concret”.

“La Crida té sentit si hi va tothom com un espai col·lectiu per fer efectiva la República”, ha dit, i ha aclarit que, si això no passa, buscaran la fórmula d’encaix en el projecte de Puigdemont.

Relacionats