Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

El nou requisit per ser Guàrdia Civil a Espanya: estudiar el delicte de rebel·lió

El temari amplia tendenciosament el contingut del capítol dedicat a Dret Penal

Redacció
Redacció 17/07/2019
Agents de la Guardia Civil rebent classes en un gimnàs

Els aspirants a entrar al cos de la Guàrdia Civil com a caporals i guàrdies hauran d’estudiar en un futur pròxim una cosa més per a superar els qüestionaris: els delictes contra la Constitució, entre els quals hi ha el de rebel·lió que, casualment, és pel qual han estat jutjats els presos polítics independentistes al Tribunal Suprem. El nou temari, que inclourà matèries fins ara ignorades a la prova de coneixements, amplia així tendenciosament el contingut del capítol dedicat a Dret Penal.

Així ho va dictar el director general del cos, Félix Azón, en una resolució del passat 26 de juny que veu la llum després d’entrar en vigor la disposició dictada el passat 19 de febrer pel Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat en substitució de l’ordre del 9 d’abril de 1996. Amb tot, no s’aplicarà fins al 2020.

Ara, per tal de poder presentar-se a les proves d’ingrés al cos, només cal tenir l’ESO o haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial.

Relacionats