Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El nou delegat del govern espanyol a Catalunya celebra que “no s’assembla a la de 2017”

Carlos Prieto basa el seu discurs en l'agenda de retrobament

|

- Publicitat -

El nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, ha pres possessió del càrrec en un acte on ha defensat “el camí del diàleg permanent, el pacte, la conversa i la col·laboració” que assegura que està protagonitzat el govern espanyol i que s’ha compromès a garantir.

Publicitat

Durant el seu discurs Prieto ha aprofitat per agrair a les seves predecessores, Teresa Cunillera i Maria Eugènia Gay, la feina “impecable” i ha assegurat que totes dues “han contribuït de manera decisiva a la tornada a la normalitat, la concòrdia i el retrobament de la societat catalana”. “La Catalunya del 2023 no s’assembla en res a la del 2017”, ha afirmat

El nou delegat del govern ha reproduït l’agenda del retrobament i ha posat especial èmfasi en la necessitat del diàleg “permanent” i ha celebrat que s’hagi “entomat aquest camí”. “Més enllà de la celebració de reunions periòdiques, és el camí del diàleg permanent, del pacte, de la conversa i de la col·laboració”, ha defensat, i ha assegurat que ha estat aquesta via la que ha fet tornar “la normalitat, la cordialitat i l’entesa”.

Et pot interessar  Pedro Sánchez insisteix en el 'reencuentro' en plena Diada

A banda, la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha agraït la “voluntat de servei” de Prieto i ha defensat que “el camí de l’estreta col·laboració” entre administracions “no té marxa enrere”. “Tens l’encàrrec de mantenir, cuidar i incrementar la col·laboració lleial amb totes les institucions, que és la clau del sistema constitucional i ha de ser marca de la casa”, ha dit al nou delegat del govern espanyol.

Rodríguez ha subratllat que el país “arrossega uns temps difícils” però ha defensat que totes les administracions poden estar “ben orgulloses” de la resposta que s’ha donat a les adversitats. La ministra ha dit que ara mateix es camina cap a la “transformació” d’àmbits com la indústria i ha remarcat que Catalunya hi ha de tenir “un paper molt protagonista”.

Prieto ha pres possessió del càrrec en un acte que ha comptat amb la presència de la ministra Rodríguez, la consellera de Justícia, Gemma Ubasart; el president del TSJC, Jesús María Barrientos; dirigents del PSC, comandaments militars i policials i representants d’entitats econòmiques i socials.

Durant el seu discurs Prieto ha agraït la confiança al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li ha garantit que es deixarà “la pell” en el càrrec. A banda, Prieto ha aprofitat per reivindicar els seus orígens, ja que els seus pares van marxar de Galícia per venir a viure a Catalunya, i ha assegurat que Catalunya és “el resultat de la suma dels que hi eren i dels que van arribar, i de tots els que la senten i volen com a pròpia”. “És un honor representar el govern espanyol en una terra tan plural i diversa on conviuen les múltiples identitats que coexisteixen en nosaltres”, ha dit.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió