Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El jazz contemporani de Lady Blackbird arrasa a l’Auditori de Girona amb les entrades exhaurides

La cantant de jazz nord-americana ha interpretat les cançons del disc ‘Black Acid Soul’ al Black Music Festival

Redacció 12/03/2023
Lady Blackbird Data de publicació: dissabte 11 de març del 2023, 21:44 Localització: Girona Autor: Ariadna Reche

La cantant nord-americana de jazz Marley Munroe, coneguda artísticament com a Lady Blackbird, va actuar ahir dissabte a l’Auditori de Girona en el que va ser el seu primer concert a Catalunya. Acompanyada de la seva banda, va interpretar les cançons del disc ‘Black Acid Soul’, en una actuació de 80 minuts emmarcada dins la programació del Black Music Festival i que va començat a les vuit del vespre.

El concert, que es va celebrar a la Sala de Cambra de l’Auditori, fa setmanes que havia exhaurit totes les 360 entrades disponibles. De fet, el director del festival, Pau Marquès, va detallar que “va ser el primer concert a exhaurir entrades quan les vam posar a la venda”.

Així, l’Auditori de Girona es va omplir amb ahir al vespre amb l’actuació de Lady Blackbird, que interpretava les cançons del seu disc ‘Black Acid Soul’ en un concert que formava part de la programació del Black Music Festival. La cantant nord-americana s’expressa a través de la música jazz, que barreja amb gospel, rythm & blues, soul o rock, traspassant les limitacions pròpies dels gèneres. Ho fa acompanyada d’una banda formada per quatre integrants: Chris Seefried a la guitarra, Kenneth Crouch al teclat, Jonny Flaugher al baix i Tamir Barzilay a la bateria.

La vocalista Lady Blackbird, alter ego de Marley Munroe, va començar l’actuació interpretant ‘Walk with me’, seguida de ‘Blackbird’ i de ‘Collage’. Aquí es va aturar per dirigir-se al públic; va començar en català dient: “Bona nit, Catalunya”, coincidint amb la primera ocasió que hi fa un concert. Blackbird va detallar després en anglès que feia un parell d’hores que era a la ciutat, però que el que havia pogut veure li havia semblat “fascinant”. Està de gira a Europa; tenia un concert a Itàlia i aquest diumenge en té un altre a Londres.

El director del festival, Pau Marquès, va destacar la veu de la cantant com un dels trets que els va fer decidir per dur-la al Black Music Festival. També va explicar que la gira va facilitar-ne la presència. “De seguida vam veure que era un concert que es venia bé i va ser el primer d’exhaurir entrades”. Un escenari que el director desitjaria que es repetís en totes les propostes del festival. En general, va dir, “està anant força bé, però sempre es pot millorar”.

El Black Music Festival va arrencar l’1 de febrer amb el concert de Freedom First al Centre Cultural La Mercè i s’acabarà el 26 de març amb un pícnic al parc del Migdia amb diversos grups i un DJ i l’actuació de Jack Broadbent a La Mercè. L’edició d’enguany ha comptat amb una trentena de propostes.