Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

El Grup Godó llença Pascal a les properes eleccions catalanes

Assegura que el PNC anirà en solitari a les eleccions i que té la intenció de ser la candidata. La candidatura no té cap possibilitat de sortir elegida, però sembla que algú pagarà la festa

Redacció 27/09/2020
Pla curt de Marta Pascal durant la seva intervenció com a secretària general del PNC, aquest dissabte 27 de juny de 2020. (Horitzontal)

Qui pagarà la festa d’un nova candidatura extraparlamentària?

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que la formació anirà en solitari a les eleccions i que té la intenció de ser la candidata. No explica com pagaran la festa electoral davant una perspectiva negativa que li atorguen totes les enquestes. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, impulsor d’aquesta candidatura, ha valorat que la Generalitat està “debilitada” per la “disputa entre ERC i JxCAT” i dins de Junts i creu que encara hi ha temps perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, convoqui ell les eleccions. Pascal ha afirmat que la tramitació dels indults i la modificació del tipus penal de la sedició “van en la bona direcció” i ha expressat que aposten per l’amnistia, tot i que ha apuntat que no estan “en condicions de rebutjar res”.

El PNC ha iniciat el procés per tal d’escollir els candidats en les quatre demarcacions i Pascal ha comunicat a l’executiva la seva intenció de presentar-se.

Afirma que la tramitació dels indults i la modificació del codi penal van “en la bona direcció”

Sobre les línies programàtiques, ha explicat que el seu horitzó és un referèndum acordat però ha afegit que mentre no sigui possible hi ha “l’obligació d’atendre els problemes de la ciutadania”. Per aconseguir-ho, ha afirmat que cal “refer” la confiança per a una relació bilateral amb l’Estat i “ser exigents”.

Pascal ha apuntat que la línia política de l’expresident Carles Puigdemont es la “confrontació”, mentre que ERC “no renuncia a cap instrument per aconseguir la independència”. Sobre el PDECat ha assegurat que és “una etapa passada i tancada”. La secretària general ha afirmat que cal un “reenfoc del procés” i ha afegit que ni entraran ni donaran suport a un govern “que no tingui molt clar que la frontera és la unilateralitat i la desobediència”.