Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024
Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024

El Gremi de Restauració calcula que les reserves per a Nadal estan al 60% respecte al 2019

|

- Publicitat -

El Gremi de Restauració de Barcelona ha presentat per segon any consecutiu un anunci de Nadal per posar en valor el sector i animar els ciutadans a celebrar algun dels àpats típics d’aquestes festes als restaurants i bars. El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha reconegut que les xifres estan lluny d’abans de la pandèmia –al 60% en comparació amb el Nadal del 2019- però preveu que la campanya d’enguany serà molt millor que la de l’any passat gràcies al 75% de la població vacunada i a la posada en marxa del passaport covid. De fet, Pallarols s’ha mostrat optimista i ha parlat de poques cancel·lacions de sopars d’empresa, tot i la recomanació de Salut de no celebrar-los. “El gruix de reserves es mantenen i es mantindran”.

“La majoria de reserves que s’han cancel·lat són les de grans grups, que no són les més nombroses”, ha precisat el director del Gremi de Restauració, que no ha volgut donar però una xifra concreta. Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha volgut “trencar una llança a favor de la restauració” i ha apel·lat al “sentit comú” de la ciutadania per poder fer celebracions de Nadal a la restauració de Catalunya. “La situació no és la del 2019, però és millor que la del 2020. Hem de trobar l’equilibri o terme mitjà, que l’hem aconseguit amb el certificat covid”, ha reflexionat en veu alta Torrent, que ha passat de puntetes sobre les recomanacions del conseller Argimon sobre evitar dinars i sopars d’empresa.

Publicitat

“El sector de la restauració ha fet els deures i mereix tot el suport per mantenir la viabilitat i preservar milers de llocs de treball”, ha volgut deixar clar Torrent. “Famílies i professionals acumulen molts mesos de sacrificis”, ha recollit el guant el director del Gremi de Restauració de Barcelona. “Tenim una de les taxes de vacunació més altes del món i tenim el passaport, que és una bona eina en una època on els passos enrere no estan a l’agenda, ja que no ens ho podem permetre”, ha afirmat Pallarols. “És una bona notícia que un dels sectors més importants de Barcelona recuperi aquest Nadal el protagonisme robat pe la pandèmia”, ha insistit el director del Gremi de Restauració.

Anunci de 4 minuts al restaurant imaginari ‘Can Siset’
L’anunci de Nadal –de quasi quatre minuts de durada- explica la història d’un establiment familiar imaginari, ‘Can Siset’, que s’esforça per fer compatible la preservació del llegat culinari i la modernització del negoci. “Es tracta d’una mirada al Nadal, a Barcelona i a la seva recuperació a través de la restauració”, ha apuntat Pallarols. Hi participen els actors Pep Cruz, Mercè Arànega, Paula Malia, Mont Plans, Mònica Pérez, Jordi Ríos i Pep Sais. Vegem-ne un tast, i mai més ben dit:

Publicitat

Opinió

Minut a Minut