Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El Govern veu “intolerable” que locals del front marítim funcionin com a discoteques

Plaja ha avisat que l’executiu prendrà mesures “si es pot” i ha condemnat el comportament de la gent que no respecta les restriccions

Agències 11/01/2022
La reunió del Consell Executiu del Govern de l’11 de gener de 2022

El Govern veu “intolerable” que alguns locals del front marítim de Barcelona funcionin com a discoteques fins al tancament. Així ho ha explicat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Un vídeo publicat per SER Catalunya mostra com alguns locals del front marítim continuen funcionant com a discoteques fins poc abans del toc de queda. Els locals tenen doble llicència, de restaurant i de discoteca, per la qual cosa poden estar oberts coma restaurants fins a les 00.30 hores sense incomplir les actuals restriccions per la covid. Plaja ha avisat que el Govern prendrà mesures “si es pot”, i ha condemnat el comportament de la gent que no respecta les restriccions.

“Les normes són per a tothom”, ha recordat Plaja. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han contat a l’ACN que ni la Guàrdia Urbana ni la inspecció del districte han detectat un incompliment generalitzat de la seva activitat, tot i que aquest passat dilluns sí que van aixecar acta per excés d’aforament en un local. Des del sector defensen que els locals tenen llicència per obrir i que estan funcionant com a restaurants-bar.

Des de l’Ajuntament, apunten que els locals no estan incomplint l’hora de tancament, pel fet que, com a restaurants, poden romandre oberts fins a les 00.30 hores. Pel que fa a l’activitat que es desenvolupa al seu interior, la Guàrdia Urbana i la inspecció del districte passen regularment per la zona, com per altres de la ciutat, i no han detectat un incompliment general.

En concret, el cap de setmana passat la Guàrdia Urbana hi va anar i no va observar cap infracció al respecte. Les mateixes fonts indiquen que aquest dilluns, quan hi van tornar, sí que es va aixecar acta per excés d’aforament en un dels establiments. Les mateixes fonts apunten que ni els agents ni la inspecció poden fer un control les 24 hores del dia cada dia de la setmana.