Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

[Vídeo] Locals del front marítim continuen funcionant com a discoteques tot i les restriccions

Les patronals de l’oci nocturn defensen que no poden fer de policia i que és preferible obrir aquests locals que les festes il·legals

Agències 11/01/2022
Diverses persones es concenctren davant la discoteca Opium, al front marítim de Barcelona. Imatge del 23/09/2021

Un vídeo publicat per SER Catalunya revela com alguns locals del front marítim de Barcelona continuen funcionant com a discoteques fins poc abans del toc de queda. Els locals tenen doble llicència, de restaurant i de discoteca, per la qual cosa poden tenir la restauració oberta fins a les 00.30 hores, però com es veu el vídeo un cop dins l’ambient és més similar a una sala de ball.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han explicat a l’ACN que ni la Guàrdia Urbana ni la inspecció del districte han detectat un incompliment generalitzat de la seva activitat, tot i que aquest passat dilluns sí van aixecar acta per excés d’aforament en un local. Des del sector defensen que els locals tenen llicència per obrir i que estan funcionant com a restaurants-bar.

Tot i això, al vídeo es veu clarament com una multitud de persones està ballant a l’interior de dos locals sense mascareta i sense complir les distàncies de seguretat. Una activitat que no està actualment permesa amb les noves restriccions imposades per frenar la sisena onada de la covid.

Les patronals d’oci es defensen

Les patronals de l’oci nocturn han insistit que aquests locals tenen doble llicència de restaurant-bar i de discoteca i que ara mateix poden obrir amb el 50% de l’aforament com la resta de negocis de restauració. “El que no podem fer nosaltres és de policia, no podem estar controlant a cada persona del local, que ningú s’aixequi i no es mogui. Per tant, això és quelcom que és responsabilitat de cada persona”, ha dit el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas. Amb tot, ha dit que és preferible que les persones surtin en “espais legals, supervisats i controlables per la policia” que no en “festes il·legals on tothom està apilonat”.

Al seu torn, el secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, ha assegurat que aquests locals poden obrir com a restaurants i que complir les normes “a vegades és més fàcil i altres més difícil” per les ganes que té la gent de fer festa, quan l’oci nocturn està tancat. “Amb aquesta ànsia que hi ha per sortir, és molt difícil controlar la gent”, ha dit. Amb tot, Mas ha admès que en les imatges publicades per la SER “s’han de corregir algunes coses” i ha explicat a l’ACN que es posarà en contacte amb els propietaris dels locals.

En aquest sentit, des del sector de l’oci nocturn també destaquen que hi ha altres establiments i activitats que funcionen com a zones de ball i es queixen del greuge comparatiu que això suposa.