Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El Govern prepara al·legacions a la decisió del TSJC alhora que reactiva els mecanismes pel 14-F

Budó ha explicat que no comparteixen la suspensió cautelar però esperen que el tribunal els doni la raó perquè han actuat en base a “criteris sanitaris i epidemiològics”

Agències 19/01/2021
Budó i Aragonès entrant a la reunió d'avui de l'executiu.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts que presentaran al·legacions contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre, de manera cautelar i provisional, l’ajornament de les eleccions al Parlament, però ha ordenat reactivar tots els mecanismes perquè es puguin fer el 14 de febrer fins que es resolguin tots els recursos.

Així ho ha explicat en una roda de premsa posterior al Consell Executiu després que el TSJC hagi estimat les mesures cautelaríssimes que ha sol·licitat un particular contra el decret que va ajornar les eleccions catalanes del 14 de febrer fins el 30 de maig.

Segons Budó, no comparteixen la decisió del TJSC i ha defensat que l’ajornament de les eleccions es va decidir en base a “criteris sanitaris i epidemiològics que, avui dia, continuen vigents”. Ha defensat que “el decret està ben suportat jurídicament” i explica que en les mesures cautelars està pendent l’estudi del contingut del decret de suspensió de les eleccions.

Per la seva part el conseller Bernat Solé, responsable de l’operatiu electoral, ha detallat que reactiven tots els mecanismes per si finalment les eleccions s’han de fer el 14-F.

Solé ha reconegut que “una situació d’impàs com la que estem vivint tensiona molt el dispositiu electoral”.