Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

El Govern permetrà als funcionaris treballar els dies de la Hispanitat i de la Constitució

Aquest setembre, se celebrarà el judici contra els sis regidors de l’Ajuntament de Badalona que van anar a treballar el 12 d’octubre de 2016

Redacció
Redacció 05/08/2019
Puigneró, en una imatge d'arxiu

La Generalitat permetrà ja aquest any que els funcionaris que ho desitgin puguin treballar dos festius estatals: el 6 de desembre, Dia de la Constitució, i el 12 d’octubre, la Festa Nacional d’Espanya .

En una entrevista a Efe, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que el Govern aprovarà un acord de govern al setembre que habilitarà la fórmula legal perquè el personal de la Generalitat pugui treballar aquests dos dies.

Judici contra els sis regidors de l’Ajuntament de Badalona que van anar a treballar el 12 d’octubre de 2016

El passat mes de maig es va ajornar el judici contra els sis regidors de Guanyem Badalona i ERC que el 12 d’octubre de 2016 van decidir anar a treballar i tindrà lloc els propers 4 i 5 de setembre. La cita s’havia de celebrar el dies 23 i 27 de maig, en plena campanya municipal, al jutjat penal 25 de Barcelona.

Els sis representants municipals estan acusats d’un delicte de desobediència per haver obert el vestíbul d’un edifici públic, el Viver, i haver atès consultes ciutadanes sense executar cap tràmit oficial. Amb aquesta acció volien fer visible el seu rebuig a la Festa de la Hispanitat. La Fiscalia els demana quinze mesos d’inhabilitació perquè considera que van incomplir amb la resolució judicial que obligava el govern municipal a tancar les oficines d’atenció al públic.

Relacionats