Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

El Govern emprendrà accions legals per la propaganda d’Espanya Global contra l’independentisme

L’executiu també posarà els fets en coneixement de la Fiscalia per si poden ser constitutius d’alguna infracció penal

Avatar
Agències 03/09/2019
Quim Torra, president de la Generalitat / Junts per Catalunya

El Govern ha acordat aquest dimarts emprendre accions judicials i extrajudicials davant l’Administració General de l’Estat, en relació amb l’informe sobre el procés independentista elaborat per la Secretaria d’Estat de l’Espanya Global, del Ministeri d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació, fet públic fa unes setmanes a traves dels mitjans de comunicació. L’executiu de Quim Torra ha autoritzat la interposició d’un requeriment previ a la via contenciosa contra la comunicació pública de l’informe sobre el procés independentista i també posarà els fets en coneixement de la Fiscalia per si poden ser constitutius d’alguna infracció penal.

L’informe ‘La realitat sobre el procés independentista’, que es va fer públic el 14 d’agost, constituïa una guia adreçada als representants diplomàtics a l’exterior, però també va ser objecte de difusió entre corresponsals, periodistes i interlocutors internacionals, incloent-hi els mitjans de comunicació. L’informe, a parer del Govern, no és merament descriptiu, sinó que inclou nombroses opinions “subjectives” sobre els fets de l’1 d’octubre, que “perjudiquen” la imatge de Catalunya i vulneren la presumpció d’innocència de les persones que es troben actualment enjudiciades i pendents de sentència per aquells fets.

El Govern considera que la comunicació pública d’aquest informe “vulnera la directiva europea sobre la presumpció d’innocència i a més pot suposar una interferència en el poder judicial ja que criminalitza el moviment independentista a poques setmanes de la sentència del Tribunal Suprem”.