Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El Govern confia aprovar els pressupostos del 2023 amb el “sobiranisme d’esquerres” de la CUP i els comuns

El president reconeix la “complexitat” provocada per la inflació però augura que l’economia catalana “seguirà creixent”

Redacció 02/08/2022
23/12/2020 El vicepresidente de la Generalitat, Pere Aragonès, en una reunión telemática con alcaldes de la Cerdanya (Girona). POLITICA CATALUÑA ESPAÑA EUROPA GIRONA GENERALITAT

Pere Aragonès confia que aquells que van “aprovar la seva investidura”, aprovaran els pressupostos; és a dir, la CUP i els Comuns. Així s’ha expressat durant la roda de premsa després d’aquest dimarts i ha manifestat:
“Hem arribat a consensos i acords per a la investidura i que van permetre l’aprovació del darrer pressupost i aquí és on ens centrarem”, ha insistit. Per això, ha instat els grups parlamentaris a donar suport als pressupostos que elabori l’executiu català i a “decidir si volen ser al costat de les solucions o dels problemes”.

Aragonès ha garantit que els comptes de la Generalitat per al 2023 “reforçaran l’estat del benestar, l’economia productiva i que seran també uns pressupostos de xoc contra els efectes de la inflació”. També ha defensat que Catalunya té “un nivell fiscal adequat”, després que veus de JxCat hagin fet una crida a rebaixar impostos i a suprimir-ne alguns com els de successions i donacions.