Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Gobierno veu normal que Tejero participi en un acte oficial de la Guàrdia Civil i rebutja prendre mesures

El passat 12 d’octubre, el colpista Antonio Tejero va participar en un acte oficial de la Guàrdia Civil a Andalusia. Un fet que al Gobierno li sembla del tot normal, […]

Redacció
Redacció 23/12/2018
Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil/ EP

El passat 12 d’octubre, el colpista Antonio Tejero va participar en un acte oficial de la Guàrdia Civil a Andalusia. Un fet que al Gobierno li sembla del tot normal, segons la resposta que ha donat al senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que havia demanat explicacions per escrit.

El condemnat pel cop d’Estat del 23-F de 1981 va assistir a una missa oficiada pel seu fill, Ramón Tejero, en honor al cos espanyol. Segons va avançar ‘Público’, l’acte també va ser presidit per un capità comandant de la Guàrdia Civil, Miguel Gallardo Megías, i hi va participar un dirigent del PP, Antonio Fernández Escobedo, primer tinent d’alcalde del municipi de Málaga on es va celebrar l’acte, Rincón de la Victoria. També hi havia regidors del ‘Grupo Andalucista’, de ‘Ciudadanos’ i del PSOE.

Ara, el Gobierno ha respost a Iñarritu sobre “quines mesures ha pres contra Tejero o els responsables de la invitació”. L’executiu de Pedro Sánchez justifica la presència del colpista en un acte oficial de la Guàrdia Civil dient que Tejero va anar a la missa “de forma particular, sense invitació oficial, igual que altres ciutadans, per ser actes públics d’entrada lliure, motiu pel qual no va ser situat en cap dels espais reservats per als convidats oficials de la Guàrdia Civil”. El Gobierno, doncs, “no considera que hagi de prendre cap mesura de tipus disciplinari o penal”. No és el primer cop que Tejero va a un acte oficial de la Guàrdia Civil, alguns organitzats pel seu altre fill, el tinent coronel Antonio Tejero Díaz.