Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1658
La República

El Gobierno admet que els taps que segellen la plataforma Castor han caducat fa anys

Compromís titlla l’executiu de ser “còmplice d’una temeritat” i exigeix al PSOE i PP que deixin de vetar la investigació

Agències 19/11/2021
Un vaixell de vigilància al voltant de la plataforma marina del projecte Castor, en una imatge d'arxiu

L’executiu espanyol ha reconegut que els taps que segellen els pous de la plataforma Castor han caducat, ja que es van instal·lar l’abril del 2016 i s’estima que tenen una vida aproximada de poc més dos anys. Així, ho ha admès el Gobierno de Pedro Sánchez en una resposta parlamentària al senador de Compromís, Carles Mulet.

“Els tretze pous de l’emmagatzematge es troben segellats de manera temporal, no permanent, mitjançant l’emplaçament de dues tapes mecàniques a diferents profunditats. No obstant això, com que es va tractar com una solució temporal, es van instal·lar uns taps amb una vida útil que està pròxima a completar-se”, recull l’escrit. Davant d’això, Mulet ha titllat el gobierno de Sánchez de ser “còmplice d’una temeritat”. També ha exigit al PSOE i PP que deixin de vetar la investigació al Senat.

Cal recordar que els terratrèmols causats pel projecte Castor van suposar afectacions emocionals “greus i extremes” per la població de la zona.