Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El Die Linke presentarà una moció al Bundestag per condemnar el judici als presos i exigir una solució democràtica per Catalunya

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s'ha reunit amb diversos diputats de la formació a Berlín

|

- Publicitat -

ACN Berlín .- Els diputats de la formació alemanya Die Linke presentaran en els propers mesos una moció al Bundestag “per condemnar el judici als presos polítics” i exigir que la capital d’Europa “actuï per solucionar democràticament el tema català”. Així ho ha assegurat el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, després de reunir-se amb mitja dotzena de diputats d’aquest partit aquest dijous per la tarda. Bosch s’ha mostrat molt satisfet amb la trobada i ha remarcat que el Govern cada cop troba més “sensibilitat i proximitat” a la capital europea. En aquets sentit ha insistit en la necessitat de fer entendre a tot el món que a Catalunya “hi ha valors universals que estan en disputa”.

Publicitat

 

Alfred Bosch s’ha reunit al Bundestag amb els diputats alemanys del partit Die Linke, Diether Dehm, Simone Barrientos, Heike Hänsel, Sylvia Gabelmann, Andrej Hunko i Zaklin Nastic. La trobada, s’emmarca en la ronda de contactes a capitals europees que el conseller ha iniciat per explicar la situació política a Catalunya. La setmana passada es va desplaçar a Ginebra i Islàndia i anteriorment a Londres, París, Madrid i Brussel·les.

 

“Cada cop trobem més sensibilitat i proximitat aquí a Alemanya, sabem que no és fàcil, però els malentesos es desfan”, ha assenyalat Bosch. Alhora ha celebrat que el Die Linke s’hagi compromès a presentar aquesta moció “per exigir que Alemanya faci alguna cosa perquè hi hagi una solució política al conflicte català i perquè un tema polític es discuteixi en una taula política on primin els valors democràtics i els drets humans”.

 

El responsable d’Acció Exterior ha insistit en la necessitat de fer entendre a tot el món “que hi ha valors universals que estan en disputa”. Bosch ha considerat que “hi ha coses que són inacceptables” arreu i ha demanat “suport per reivindicar la llibertat d’expressió, rebutjar els presos polítics que no poden existir i admetre que l’Estat espanyol està cometent un gran error a l’hora de judicialitzar el problema”. Des del seu punt de vista a Alemanya “això sí s’entèn, els valors universals s’entenen molt bé”.

 

Per la seva banda, el diputat alemany, Andrej Hunko, ha expressat que entre els ciutadans alemanys existeix una “gran simpatia, com a mínim per un estat de dret democràtic i lliure i per un conflicte orientat al diàleg”. Ha recordat la polèmica que va sorgir quan la justícia alemanya va detenir Carles Puigdemont: “La gran majoria de la població deia no se l’havia d’extraditar”, ha indicat Hunko.

 

El diputat ha apuntat que algunes formacions del Bundestag podrien començar a ser més sensibles amb el tema català. “Els verds i potser l’AfD podrien tenir relativa simpatia i a la llarga els socialdemòcrates”, ha valorat. Amb tot ha recordat que aquest partit té una aliança molt estreta amb el PSOE.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió