Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

El desgavell de la política espanyola en augment

Edmundo Bal alerta que el PP activa una nova trama de corrupció: “Obren la caixa B per comprar gent de Cs”

Redacció
Redacció 14/03/2021
Pla general del portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, en roda de premsa el 22 de juny de 2020 (Horitzontal)

El portaveu adjunt de Ciutadans avisa que els populars volen estendre a tota Espanya les accions “mafioses” de Múrcia

El portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, ha alertat que el PP ha activat una “nova trama de corrupció”. “Volen comprar voluntats i persones. Han obert la seva caixa B i estan disposats a pagar el que calgui per comprar gent de Cs”, ha advertit en una compareixença telemàtica sense preguntes, aquest diumenge al matí. Bal, diputat del partit taronja al Congrés, també ha avisat que el PP vol estendre per tota Espanya les accions “mafioses” de Múrcia. Els populars hi han salvat l’executiu autonòmic, després de pactar amb tres trànsfugues de Cs per fer fracassar la moció de censura de PSOE i els propis taronges. Bal ha apuntat que la gent que marxi de Cs al PP se’n va d’un partit “net i honest” per anar a la formació “corrupta i dels sobres”.

Bal ha carregat amb duresa contra el PP, un partit que ha assegurat que creu que els càrrecs públics estan “per damunt de tot”. El portaveu adjunt de Cs ha subratllat que, en canvi, el seu partit va néixer per “combatre” aquestes actituds.

 

Les declaracions de Bal arriben l’endemà que Fran Hervías, exsecretari d’organització de Cs amb Albert Rivera, decidís estripar el carnet dels taronges per continuar la seva trajectòria al PP. El senador també deixarà la seva acta, per desavinences amb la direcció de Cs. Hervías va acusar la presidenta del partit, Inés Arrimadas, de convertir-se en una “crossa més del sanchisme”, en referència al president espanyo