Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

El Consell per la República obre delegació a les Illes Balears

S’han signat els documents aquest mati en un acte a Perpinyà (Catalunya Nord) amb la presència del president Puigdemont

Redacció 30/07/2021

Ha comptat amb la participació del president del Consell, Carles Puigdemont, el vicepresident, Toni Comín, i els consellers del Consell Lluís Puig, Elisenda Paluzie i Carme Garcia, entre d’altres.

En unes declaracions als mitjans que ha recollit Europa Press, Comín ha celebrat que la constitució de la delegació hagi estat iniciativa de gent local i ha definit la implementació institucional de l’entitat al territori com l’exemple clar d’un desplegament de baix a dalt”.

L’exconseller de Sanitat ha defensat que “la culminació del procés d’independència necessita que el Consell estigui arrelat institucionalment i organitzativament al territori”.

Un representant de la delegació de Balears per Eivissa, Bernat Joan, ha reconegut que hi ha certa “distància política perquè la situació política de les illes és molt diferent” però que la causa catalana, ha dit, desperta simpaties.

En aquesta mateixa línia, una de les promotores per Mallorca, Maria Antònia Font, ha reivindicat que a les illes s’hi parla català i ha recordat les protestes i mobilitzacions que tenen lloc al territori: “Som un sol poble, i aquest acte ratifica que som Països Catalans”.