Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El Consell per la República impulsa una campanya per fomentar l'”objecció fiscal” mitjançant la desobediència

|

- Publicitat -

El Consell per la República (CxRep) ha impulsat una campanya per fomentar l'”objecció fiscal” en la declaració de la renda amb la finalitat de deixar de sufragar institucions com la casa reial, el poder judicial i l’Exèrcit.

Publicitat

Amb el nom ‘Amb els teus impostos, fes República Catalana’, asseguren en un comunicat que aquesta acció s’emmarca en el document ‘Preparem-nos’, que explora els camins “de la desobediència civil i la lluita no-violenta com eines útils per assolir la independència”.

També concreten que sufragar “tres institucions repressores com la casa reial, el poder judicial i les forces d’ocupació” suposa un cost anual per al contribuent de 300 euros aproximadament, una xifra que han calculat amb una base de 21 milions de contribuents segons els PGE del 2020.

El CxRep també ha publicat dos vídeos per facilitar el debat i l’objecció fiscal, un dels quals està protagonitzat per l’actor i activista Toni Albà, que fa un tutorial en el qual detalla els passos a seguir per modificar l’esborrany de la declaració per incloure l’objecció fiscal.

El segon vídeo inclou una conversa amb un objector històric, el professor i pacifista Josep Manel Fontdevila, amb una entrevista “sobre la desobediència civil” i la seva experiència després de fer objecció fiscal durant més de 30 anys.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió