Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Consell per la República exigeix la retirada dels cossos policials espanyols de Catalunya i que “s’investigui a fons la violència policial”

Demana “seguir mobilitzats i persistir des de l’acció no-violenta”

Avatar
Agències 19/10/2019
Foto de família de Quim Torra amb els membres del Consell per la República Puigdemont, Comín, Ponsatí, Puig, Madaula, Morral, Castellà, Sibina, Paluzie, Fuster, Peraire i Riba, a Waterloo

El Consell per la República ha demanat en un comunicat “seguir mobilitzats i persistir des de l’acció no-violenta” en les protestes contra la sentència, que considera que són “una lliçó de dignitat i democràcia al món”. A més, parla de la “revolta democràtica catalana” i exigeix la retirada de Catalunya dels cossos i forces de seguretat espanyols, que “s’investigui a fons la violència policial” i que els Mossos “actuïn d’acord amb els paràmetres que corresponen a una policia democràtica, tal i com van fer l’1-O”. En un comunicat, el Consell per la República també demana posar fi a la presó i l’exili i condemna les “detencions arbitràries”.

“Exigim l’amnistia de tots els presoners polítics jutjats al Tribunal Suprem espanyol i l’alliberament immediat de tots els altres presoners polítics, la fi de totes les causes contra l’independentisme i el lliure retorn de tots els exiliats”, afirma el comunicat del Consell per la República.

L’entitat també reitera la petició d’un referèndum d’autodeterminació “organitzat pel govern de Catalunya amb l’acord del govern espanyol i supervisat per autoritats internacionals” per “convalidar” la votació de l’1-O.

“Hem respost a la sentència ignominiosa del Tribunal Suprem, dempeus i no agenollats. Seguirem dempeus, joves i grans, fins a la victòria”, destaca.