Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

El carnet de la Biblioteca; la nova competència de Netflix?

En plena era digital, la Xarxa de Biblioteques de Catalunya s’ha sumat al consum de pel·lícules per Internet amb una oferta de 2.387 títols a través del servei de préstec […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 19/11/2018
Biblioteca Central de Castelldefels

En plena era digital, la Xarxa de Biblioteques de Catalunya s’ha sumat al consum de pel·lícules per Internet amb una oferta de 2.387 títols a través del servei de préstec en línia. Entre el material, disponible des de setembre, s’hi poden trobar pel·lícules, sèries, curtmetratges, documentals, animació i concerts.

Els socis de les biblioteques públiques de Catalunya podran accedir amb el seu carnet a un catàleg de més de 2.387 títols a través de la seva web. El servei gratuït, però, està limitat a vuit pel·lícules al mes. Entre el material que s’hi pot trobar hi ha clàssics de Charles Chaplin i pel·lícules més actuals com El Discurs del Rei, La vida de Brian o L’últim concert.

Adaptar-se als nous hàbits de consum

L’aposta de la biblioteca és adaptar-se a les noves maneres de consumir del públic, sobretot després d’haver detectat una caiguda dels préstecs tradicionals en l’última dècada. A banda de la secció audiovisual en línia, la biblioteca digital de Catalunya també ofereix més de 7.000 títols de llibres electrònics. A través del portal d’eBibliocat es podrà accedir al material.

La voluntat de la Xarxa és la de reconvertir els els seus préstecs, i oferir noves opcions als seus usuaris. Hem de recordar que actualment, hi ha més de 7.000 títols electrònics en préstec.