Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

El canal de Suez demanarà 850 milions d’euros en compensació per pèrdues a causa del bloqueig de l”Ever Given’

|

- Publicitat -

L’autoritat del canal de Suez (SCA, per les seves sigles en anglès) d’Egipte demanarà més de 1.000 milions de dòlars (uns 850 milions d’euros) en compensació per les pèrdues que va causar el bloqueig del buc portacontenedidors ‘Ever Given’, que va estar encallat i va impedir la navegació per la via fluvial durant gairebé una setmana.

Publicitat

 

El president de la SCA, Osama Rabie, ha assenyalat a un canal de televisió local que la compensació pels danys ascendirà a aquesta quantitat, i ha afegit que “és un dret i no l’abandonarem”, informa ‘Daily News Egypt’.

 

Rabie ha precisat que la petició d’aquesta compensació no és només per les pèrdues econòmiques a causa de la suspensió de la navegació de sis dies, sinó que abraça les despeses que va comportar el procés de salvament, com l’ús de remolcadors o i els danys físics.

 

Les autoritats d’Egipte ja han començat a investigar les causes de l’encallament al Canal de Suez del vaixell, que va bloquejar una de les rutes comercials marítimes més importants del món fins a dilluns passat, quan es va reprendre la circulació.

 

L’embarcació, un dels bucs de transport de contenidors més grans, es va quedar encallat el 23 de març al canal de Suez, fet que va un embús sense precedents, que ha provocat el desviament de més de 200 navilis i la paralització de béns per valor de 9.500 milions d’euros diaris.

 

El buc, de 400 metres d’eslora i 59 metres de mànega, finalment va quedar alliberat dilluns gràcies a la feina dels remolcadors i no té danys. Aproximadament el 12 per cent del volum del comerç mundial passa pel canal.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió