Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Educació instal·larà un centenar d’aires condicionats en centres educatius en les pròximes setmanes

Cambray ha admès que tot i que s’han pres mesures a curt, mitjà i llarg termini, “no n’hi ha prou” per donar resposta a la demanda dels centres

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació ha comunicat que, complint amb les peticions d’associacions com l’aFFaC, i davant l’arribada prematura de les altes temperatures i onades de calor, s’instal·laran prop d’un centenar d’aires condicionats en espais comuns dels centres educatius en les pròximes setmanes per fer front a la calor. La mesura l’ha anunciada el titular del departament, Josep González Cambray, en resposta a una pregunta dels comuns al Ple del Parlament, subratllant que 539 edificis ja compten amb aires condicionats, en bona part per iniciativa d’ajuntaments, de les mateixes escoles o les AFA.

Publicitat

Cambray ha admès que tot i que s’han pres mesures a curt, mitjà i llarg termini, “no n’hi ha prou” per donar resposta a la demanda i les necessitats dels centres. Per aquest motiu, el conseller ha obert la porta a canviar “una política històrica” respecte a la instal·lació d’aquest tipus d’aparells. El conseller ha explicat que les instal·lacions es faran a partir de “criteris de sostenibilitat”, acompanyades de plaques, tot posant en valor que serviran per “climatitzar alguns dels espais comuns per compensar les altes temperatures”.

El titular d’Educació ha insistit que alguns centres ja disposen d’aquests aparells i que ja hi ha més d’una cinquantena d’ajuntaments que s’han interessat a posar-ne, com és el cas de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, El Prat, Torres de Segre o Sitges. “Acompanyarem els ajuntaments que vulguin climatitzar els espais comuns en centres de la seva titularitat”, ha afegit.

Cambray també ha puntualitzat que es tracta d’un tema que no se soluciona d’un dia per l’altre, però que els “ocupa i preocupa”. Finalment, ha recordat que durant els darrers anys s’han pres altres mesures com transformacions de patis i aïllaments, instal·lació de cobertes, així com millores de ventilació i protecció, entre d’altres.

Et pot interessar  El personal laboral dels centres educatius es concentra a les portes d'Educació per reclamar "els mateixos drets" que els docents
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió