Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

La Cambra demana al govern espanyol el confinament total fins que no es garanteixin tests i EPI per als treballadors

Canadell defensa que el retorn a la feina gradual és “essencial” per evitar recaigudes

Avatar
Agències 10/04/2020
Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona | ACN

El president de la Cambra de Barcelona i del Consell de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, ha demanat a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que es mantingui el confinament total fins que els treballadors no disposin de tests i Equips de Protecció Individual quan tornin a la feina a partir de dimarts que ve. En una reunió de les cambres espanyoles amb la ministra, Canadell també li ha exposat la preocupació de l’empresariat català per la manca de finançament addicional. Segons el president de la Cambra, el retorn gradual i ben planificat a la feina és “essencial” per evitar una recaiguda en els propers mesos, un fet que perjudicaria encara més als sectors sanitaris i econòmics i allargaria la recuperació.

Segons la Cambra, el Ministeri està treballant en garantir els elements de seguretat i respondrà en breu a aquestes peticions. A més, durant la trobada –a la qual hi ha participat el president de la Cambra d’Espanya, José Luis Bonet- Canadell també ha traslladat a Maroto la preocupació entre els empresaris pel Reial Decret 13/2020 pel qual s’adopten determinades mesures urgents en matèria d’ocupació agrària, i en què s’obliga als empresaris a fer-se responsables de les mesures de seguretat enfront la Covid-19 i també per l’aprovació via silenci administratiu de nombrosos ERTO. En aquest sentit, ha instat el govern espanyol a ser clar en aquests termes per evitar “mals majors” en els propers mesos.

D’altra banda, el president de la Cambra també ha explicat les propostes de l’ens com que s’avancin els pagaments a proveïdors per part de les administracions públiques, fet que podria suposar una injecció de liquiditat de fins a 14.000 milions d’euros; i l’aplicació de mesures fiscals com l’actualització de les Bases Imposables negatives acumulades (IS) i de les pèrdues a compensar (IRPF) o l’anticipació de la compensació de pèrdues amb els beneficis declarats l’any 2018.

Per últim, Canadell també ha donat a conèixer la campanya ‘Que cap empresa tanqui” que té com a objectiu donar suport als actors econòmics del país i informar sobre les mesures de suport i ajuts que tenen disponibles.