Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Govern tanca el registre d’ajuts per als ERTO i fixos discontinus amb 104.174 sol·licituds

Empresa i Treball destinarà 67 milions d’euros a aquesta línia, 7 més dels inicialment pressupostats

Agències 15/07/2021

El Govern ha tancat el registre per atorgar l’ajut econòmic a les persones en expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o amb un contracte fix discontinu amb un total de 104.174 sol·licituds. Segons ha indicat la Generalitat a través d’un comunicat aquest dijous, un cop tancat el període d’inscripció que s’ha posat a disposició mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) es farà el pagament de l’ajut.

A partir d’ara, “les persones ja no han de fer cap tràmit atès que la inscripció en el registre actua com a sol·licitud” i la Conselleria d’Empresa i Treball farà el pagament amb la intenció que els sol·licitants rebin l’ajut abans d’acabar el mes de juliol. El suport serà de 600 euros per a les persones que hagin tingut fins a 90 dies de permanència en l’expedient de regulació temporal d’ocupació, i de 700 euros si són més de 90 dies.

Finalment, han estat 67 milions d’euros –7 més dels que es van pressupostar inicialment– els que la Generalitat ha destinat als ajuts a persones en ERTO i contractes fixos discontinus a causa del gran nombre de sol·licituds.