Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Dos agents de la Guardia Civil enxampats reunits amb un grup d’ultradreta a un bar de Figueres

El col·lectiu de Mossos independentistes anomenat ‘Mossos Guilleries” acaba de publicar el seu últim comunicat on narren com una patrulla del cos de policia catalana va interceptar un parell d’agents […]

Gerard Sesé 16/11/2018

El col·lectiu de Mossos independentistes anomenat ‘Mossos Guilleries” acaba de publicar el seu últim comunicat on narren com una patrulla del cos de policia catalana va interceptar un parell d’agents de la Guardia Civil sortint d’una reunió amb un grup d’ultradreta a Figueres.

Guilleries explica que “dimarts vespre Mossos va rebre un avís d’una reunió en un bar de Figueres per part d’un grup de persones d’ideologia ultradretana que estarien preparant la retirada de simbologia independentista a diferents localitats de la demarcació de Girona”. Segons narren, “en arribar al lloc” van veure sortir de l’establiment “dues persones que es ficaven a l’interior d’un vehicle de color negre amb els vidres posteriors tintats”.

Al comunicat s’hi diu que els Mossos van decidir interceptar aquest vehicle “donada la inseguretat que la situació havia generat entre alguns ciutadans”. La sorpresa va esdevenir quan les dues persones que anaven a l’interior del turisme “es van identificar com a agents de la Guàrdia Civil i la titularitat del vehicle que conduïen era de la Secretaría de Estado de Seguridad”.

Els agents espanyols, nerviosos

Mossos Guilleries assegura que els agents de la Guardia Civil es van mostrar “nerviosos i poc col·laboradors” i no van voler explicar els motius de trobar-se en aquelles circumstàncies.

En aquest sentit, demanen exigir als responsables del Ministerio del Interior “quines tasques i funcions estan realitzant els centenars d’agents de les FCSE que hi ha comissionats a Catalunya i que no formen part de la plantilla ordinària”.

Tanmateix, sentencien que “seria inadmissible que s’estiguessin malbaratant recursos públics amb unes forces policials d’ocupació integrades en escamots dirigits a provocar enfrontaments civils, sigui dirigint, coordinant i/ o assessorant aquests grups aliens a les comunitats locals on actuen”.