Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Doble llenguatge del PP: amb una mà, garrotada i amb l’altra conyeta

Per un cantó avisa que indultar els presos de l’1-O seria “justificar la traïció” i per l’altre presenta una campanya de Nadal “per no estar com gat i gos”

Redacció
Redacció 14/12/2020
Felicitació de Nadal del PP

El secretari general del PP català, Daniel Serrano, ha presentat aquest dilluns la campanya de Nadal del partit, en la qual expressen que aquestes festes desitgen que millori la convivència entre els catalans: “Deixem de portar-nos com el gat i el gos i comencem a conviure”. En una roda de premsa telemàtica aquest dilluns amb motiu de la presentació de la campanya, Serrano ha dit que millorar la convivència és el repte que creu que té Catalunya de cara als propers anys, i ha expressat el seu desig: “Convivència, convivència, convivència”.

Serrano ha afirmat que és una felicitació especial i diferent però amb una gran càrrega simbòlica, perquè per ell els catalans fa “massa temps que tenen enfrontaments estèrils”. La campanya pretén ser humorística ja que en el cartell de la campanya hi apareix el president del PP català, Alejandro Fernández, al centre amb el lema ‘convivència, convivència, convivència’ i al seu costat un gos que diu ‘yes, we can’ i, a l’altre, un gat amb la consigna ‘yes, we cat’, com a símbol de la voluntat del PP d’assolir més convivència i concòrdia entre els catalans, i no estar “com gat i gos”.

El coordinador general d’estratègia política del PP català, Juan Milián, ha sostingut que amb aquesta campanya el partit vol conscienciar sobre el valor de la convivència, la concòrdia i la “recuperació dels afectes”. “Els catalans necessitem una treva, fa massa temps que ens trobem políticament estressats. Alejandro (Fernández) ha apel·lat a la convivència amb aquest cartell divertit. Una campanya amb l’humor i alegria que no ens ha volgut donar el 2020”, ha resolt.

INDULTAR ELS PRESOS SERIS “UN ACTE DE TRAÏCIÓ I JUSTIFICAR EL DELICTE”
Campanyes de Nadal apart, la realitat del PP la trobem més aviat en les declaracions del secretari de Justícia i Interior del PP, Enrique López, que ha recalcat aquest dilluns que no es pot indultar els polítics condemnats pel procés perquè seria “justificar el delicte” i un “acte de traïció” als espanyols si es fa amb els informes en contra del tribunal sentenciador i de la Fiscalia del Tribunal Suprem. A més, ha rebutjat que pugui ser una condició per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) perquè, per ell, aquests indults no es poden produir “mai”. “Això no pot ser ni condició de res, això senzillament és que no pot ni s’ha de produir”, ha declarat López quan li han preguntat si el PP ja ha aconseguit que el Govern central deixi de banda el propòsit de concedir l’indult si vol arribar a un acord amb el PP en el Consell.

En aquest punt, ha criticat que l’Executiu es pugui plantejar l’indult de persones que no han demanat “perdó” pel que han fet ni han mostrat “penediment”. “Molts diuen que ho tornarien a fer”, ha declarat en una entrevista a Onda Madrid, que ha recollit Europa Press.

INFORMES DEL TRIBUNAL SENTENCIADOR I DE LA FISCALIA
Després d’assegurar que cal esperar els informes del Tribunal Suprem i la Fiscalia, ha advertit que si aquests informes són “negatius”, concedir l’indult als condemnats per l’1-O és “col·locar-se del costat dels delinqüents”. “És justificar el delicte, és un acte de traïció al poble espanyol. No em puc imaginar ni políticament ni jurídicament un govern concedint un indult amb delictes tan greus en contra dels informes, si es produeix, de l’òrgan sentenciador i de la Fiscalia del Suprem”, ha dit López, per afegir que espera i confia que “això no passi mai”.

A més, ha assenyalat que el Govern central recorre a una “fal·làcia” quan diu que vol adaptar el delicte de sedició als d’altres països europeus, perquè, per ell, “el que va passar a Espanya és una autèntica rebel·lió” i abans de la reforma del 1995 el Codi Penal sí que preveia la “rebel·lió sense violència”.

DEIXAR FORA PODEM, UN PARTIT “MOLT RADICAL”
El també conseller de Justícia i Interior del Govern madrileny ha justificat l’exigència del seu partit de deixar Podem fora del CGPJ. “Cada vegada que Pablo Iglesias parla sobre el poder judicial ens dona una altra raó per demanar a Sánchez que ens llevi de damunt aquest problema que ell ha creat”, ha emfatitzat. En aquest punt, ha assenyalat que Podem és un partit “molt radical” i “una antigalla a Europa”, que “està en contra de la prefectura de l’Estat” i “a favor de marcs legals que permetin parlar de la independència de Catalunya”. “En definitiva, és un partit polític que no pot participar en la renovació del Consell General del Poder Judicial perquè no creu en la seva independència”, ha subratllat.

Quan li han preguntat si ja té un acord amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, López ho ha negat i ha afegit que el PP espera que el Govern central accepti les seves “condicions” per renovar el CGPJ, a favor de “reforçar la independència judicial”. “Quan passi, per descomptat que la nostra voluntat negociadora continua. Som conscients que hem de complir amb les nostres obligacions legals i renovar els òrgans constitucionals”, ha manifestat.