Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Destapen al Govern d’Aragó més de 200 milions d’euros en sous al marge de la llei

Unes irregularitats que s’han detectat durant anys

Redacció
Redacció 16/07/2019
El president d'Aragó, Javier Lambán, durant el discurs de Cap d'Any del 2017 al costat de les obres de Sixena/ Govern d'Aragó

El Govern d’Aragó va pagar el 2017 sous al marge de la llei per valor de més de 200 milions d’euros, segons ha avançat ‘ABC’, que ha apuntat que va fer-ho mitjançant complements salarials abonats de manera irregular a funcionaris de múltiples departaments. En aquest context, per exemple, s’han detectat cinc milions d’euros abonats per hores extres a la Sanitat pública malgrat que no hi ha cap control de fitxatge que permetés comprovar la jornada i s’ha destapat que la major part dels complements de productivitat abonats al Servei Aragonès de Salut no responien realment a una productivitat contrastada. Es tracta, en definitiva, de decisions sense validesa legal suficient que, a més, en algun cas es van dur a terme d’amagat.

Unes irregularitats que ja s’havien detectat en anys anteriors i haurien seguit sense corregir fins a l’última comptabilitat del Govern aragonès que ha fiscalitzat fins ara la Cambra de Comptes. Fins al juny de 2015 va governar a Aragó la coalició PP-PAR, que després de les eleccions va ser rellevada per l’Executiu regional PSOE-Chunta. El 2017, era presidit pel socialista Javier Lambán.