Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Denuncien que agents espanyols de l’1-O i un sindicat de Mossos comparteixen advocat

El col·lectiu de Mossos d’Esquadra sobiranistes, coneguts pel nom de ‘Guilleries’, ha publicat un comunicat on denuncia que l’advocat Javier Aranda, que representa tres agents del Cos Nacional de Policia […]

Redacció 21/11/2018
Càrrega policial l'1-O

El col·lectiu de Mossos d’Esquadra sobiranistes, coneguts pel nom de ‘Guilleries’, ha publicat un comunicat on denuncia que l’advocat Javier Aranda, que representa tres agents del Cos Nacional de Policia (CNP) per les càrregues de l’1-O, “casualment és el principal advocat del sindicat de Mossos SPC (Sindicat de Policia de Catalunya)”. Segons el text, el mateix sindicat també compta amb l’advocat Jose María Fuster-Fabra, de “passat falangista i afí” a ‘Ciudadanos’; a més de  “defensor i amic del general de la Guàrdia Civil [Enrique] Rodríguez Galindo, condemnat a 70 anys de presó per tortures, dels quals només va complir 4 gràcies a un indult del Gobierno”. Per tot això, conviden a “reflexionar” als seus afiliats.

En el mateix comunicat, les ‘Guilleries’ desmunten la persecució de la Fiscalia (que ha recorregut contra l’arxiu de la causa) als escortes de Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya. Els Mossos sobiranistes asseguren que els dos acompanyants de Puigdemont van ser “il·legalment detinguts pel CNP a Catalunya”. Segons apunten, a més, el ministeri públic espanyol ignora “els dos requisits establerts a l’article 23.2 de la LOPJ per perseguir aquests tipus de delictes”: “que el fet sigui punible al lloc d’execució i no ho és, perquè a Alemanya no van ser detinguts ni han tingut cap causa penal oberta” i que “s’iniciï mitjançant querella de Fiscalia o de l’agreujat i en aquest cas es va iniciar amb un simple escrit signat per un comissari del CNP”.

“Lamentem i condemnem la ferotge persecució d’aquests cossos contra el Cos de Mossos d’Esquadra”, afirmen, després de celebrar l’arxivament de la Informació Reservada de la Divisió d’Afers Interns oberta contra “nombrosos companys per la seva intervenció en el referèndum de l’1-O” fruit “d’informes elaborats per la Guàrdia Civil i el CNP”.